An alterantive to the dying iGoogle

I got an email the other day from Google. They said they will be killing iGoogle in the near future :(. I’ve been using iGoogle for several years as my start page. Given the bad news from Google, I had to find an alternative. After quite a bit of searching and testing I’ve for the time beeing landed on NetVibes. 

Les mer»

Svindeltelefon fra +443444 (Deltacom UK)

Det har den siste tiden blitt mer og mer vanlig å bli forsøkt svindlet/lurt over telefon fra utenlandske svindlere som ringer fra store telefonsentere i Asia. Den kanskje mest omtalte formen til nå har vært falske Microsoft-medarbeidere som forsøker å overbevise deg om at noe er galt med PCen din og at ved å følge deres instruksjoner, vil alt bli bra. Det eneste de bidrar med er å potensielt tappe kontoen din eller svindle deg på andre måter.

En telefon fra Deltacom UK

Siste skuddet på svindelstammen fikk jeg erfare i dag, hvor en dame med relativt god britisk aksent ringte opp fra +44 3444 (Storbritania). Jeg sjekket raskt telefonnummeret på telefonterror.no som kunne informere om at dette var svindel (et selskap kalt Deltacom UK). Jeg valgte likevel å finne ut litt mer om hva denne damen ville. Hun forsikret i starten av samtalen at dette ikke dreide seg om salg (de erfarer tydeligvis at mange legger på umiddelbart). Deretter ville hun vite om foretaket jeg eier (Haukeland Consulting) drev konsulenttjenester. Jeg svarte at svaret på det ligger i navnet på foretaket. Hun humret litt og fortsatte så å spørre på ulike måter hvorvidt jeg kunne stille meg positiv til lukrative investeringer og i hvor stor grad jeg var villig til å bytte penger inn i eventuelle investeringer. Til svar fikk hun at jeg aldri diskuterer slike ting over telefonen, hvorpå hun forsatte å spørre om det sammen men poengterte at dette var rene «hypotetiske» spørsmål (nærmest som en spørreundersøkelse).

Formålet til denne svindelgruppen er opplagt å lure penger ut av lettlurte normenn ved å friste med «lukrative » investeringer. Jeg vet lite om nøyaktig hvordan det utarter seg, da damen la på etter at jeg flere ganger poengterte at hun ikke ville få noen som helst økonomiske opplysninger fra meg, om enn så hypotetiske spørsmålene måtte være.

Dersom du vet mer om denne typen fishing/svindelforsøk, kommenter gjerne under. Oppfordringen til alle er å være kritisk til alle telefonsamtaler man mottar, selv om de i andre enden kun ønsker å få verifisert et par ting.

Hvordan sikre seg mot denne typen svindel?

Mitt hovedbudskap er å aldri kjøpe noe, utlevere informasjon eller oppgi ytterligere kontaktinformasjon over telefon.

  • Be om informasjon om hvor vedkommende ringer fra og en nettadresse som du selv kan sjekke for å innhente mer informasjon (vær oppmerksom på at nettsider kan inneholde skadelig kode, så virker nettadressen å være rar, hold deg unna!)
  • Oppgi aldri din egen kontaktinformasjon eller bekreft opplysninger innringer kommer med
  • Oppgi aldri finansiell informasjon eller annen informasjon om deg selv eller ditt firma (selv ikke om innringer påstår det er til en spørreundersøkelse)
  • Kjøp aldri noe over telefonen!
  • Sjekk telefonnummeret som vedkommende ringer fra (telefonterror.no og whocallsme.com er bra tjenester)
  • Les bloggen til Nasjonal sikkerhetsmyndighet (Sikkerhetsbloggen)

Gillette Fusion XXL – the next razor from Gillette?

Gillette_fusion

The new razor from Gillette?
I just had to fool around in photoshop with the Fusion razor from Gillette. They seem to just put more and more razor blades on their razors, so what’s the next big hit from Gillette, 19-bladed razor? Be sure to remember my manipulated photo next time Gillette launches a new razor.

Make sure to check out the Power Core Duo version of Gillette Fusion here: Gillette Fusion 5+1 Power Core Duo